Мед Атлант

Гру-квест “Блаженні милосердні” провели для франківських учнів. ФОТО

Днями у Франківську відбулася гра-квест «Блаженні милосердні», яку організувала місія «Апостол» спільно з «Медіа-центром Апостол» для учнів середніх класів.

У грі взяли участь 4 команди, а саме «З’єднані серцем» (Католицька школа ім. Св. Василія Великого), «Вогники милосердя» ( Івано-Франківська гімназія №2), «Вільні серця України» (ЗШ№15) та «Учні Христові» ( НВК гімназія №3). Про це повідомили МІСТУ у прес-службі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Завданням для команд було знайти 7 точок у центрі міста і виконати 7 завдань зв’язаних з ділами милосердя як для душі так і для тіла. У благодійній їдальні Карітасу, що навпроти Архікатедрального Собору вони готували бутерброди і годували ними перехожих та безхатьків. В книгарні видавництва «Лілея – НВ» (по вул. Незалежності, 18/2) команди виготовляли кольорові листівки для важкохворих дітей з ОДКЛ.

Біля пам’ятника страченим героям по вул. Страчених потрібно було звільнити «в’язня» з ланцюгів, знайшовши вірні ключі до замків. На Майдані Митрополита А. Шептицького біля готелю «Франц» потрібно було відгадати ребуси, щоб навчитися гостинності і вміти прийняти подорожнього. Біля пам’ятного знаку першій церкві в нашому місті діти складали свою молитву за Україну і молилися разом за живих і померлих героїв, за мир у нашій Батьківщині. У сквері з пам’ятником Руській Трійці потрібно було з окремих слів відновити цитату зі Святого Письма, що порадити у сумніві. І нарешті у приміщенні Католицької школи що по вул. Шевченка, 11, потрібно було відтворити малюнок з чужих слів і таким чином невіжу навчити.

Перемогу у грі-квесті «Блаженні милосердні» здобула команда «Вогники милосердя». Переможці та всі вчителі, що супроводжували команди зі своїх шкіл, отримали книги від видавництва «Апостол». Всі учасники отримали квитки до кінотеатру «Люм’єр».

Гру було розпочато й завершено зі спільної молитви та благословення о. Романа Терлецького. Вона б не відбулася без участі волонтерів з числа християнської молоді нашого міста.  Велика подяка всім хто посприяв у її проведенні.

Подібна гра буде відбуватися щороку, щоб у цікавий і пізнавальний спосіб донести до дитячих сердець християнські цінності.

Читайте також: Франківців запрошують на “Марш за життя та сімейні цінності”. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...