Мед Атлант

16 ОСББ отримали фінансову допомогу від Уряду на утеплення багатоповерхівок

Держенергоефективності здійснило чергове відшкодування учасникам Урядової програми “теплих” кредитів. Цього разу безповоротну фінансову допомогу на утеплення у розмірі 2,2 млн. грн. отримали 16 ОСББ.

Відшкодування здійснено відповідно до реєстрів позичальників за березень, поданих Укргазбанком до агентства. Про це повідомили МІСТУ у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

“Як бачимо, ОСББ отримують чималу компенсацію своїх витрат на енергоефективні заходи. Можливість заощадити кошти під час впровадження заходів – це ще один важливий фактор, який стимулює ОСББ брати участь у програмі”, – прокоментував голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Нагадуємо, що чимало ОСББ в Україні поспішають скористатися програмою “теплих” кредитів. За умовами програми, їм відшкодують від 40% до 70% суми залучених на утеплення коштів. Крім того, за ініціативи Держенергоефективності, є шанс отримувати подвійну і навіть потрійну компенсацію витрат. Агентством налагоджено співпрацю з місцевими органами влади, які активно долучаються до співфінансування енергоефективних заходів.

Як засвідчують ОСББ-учасники програми, після проведення, наприклад, комплексної термомодернізації мешканці багатоповерхівок вдвічі менше сплачують за опалення. Крім того, в утеплених будинках жити набагато комфортніше, а вартість квартир підвищується щонайменше на 25%.

Читайте також: Задля обміну досвідом: до Франківська завітали посадові особи з 20 міст України. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...