Мед Атлант

Франківський студент став призером Всеукраїнської студентської олімпіади з онкології. ФОТО

Нещодавно на базі Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського відбувся другий (заключний) етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни “Онкологія”.

Івано-Франківський національний медичний університет на олімпіаді представляли студенти Єгор Гужва та Ірина Карапутна.

В інтелектуальній боротьбі змагалися 23 учасники з різних медичних університетів України – з Києва, Харкова, Сум, Запоріжжя, Полтави, Одеси, Дніпра, Вінниці, Івано-Франківська, Чернівців і Тернополя. Студентам 5-6 курсів потрібно було проявити свої знання у розв’язанні ситуаційних клінічних задач, пройти тестовий контроль, відповісти на теоретичні запитання щодо клініки, діагностики та лікування злоякісних пухлин та правильно інтерпретувати декілька клінічних ілюстрацій (КТ, МРТ, ПЕТ, сканограми ін.) тощо.

У підсумку Єгор Гужва виборов на олімпіаді друге місце та отримав диплом другого ступеня, а Ірина Карапутна посіла четверте місце й отримала спеціальну грамоту. До олімпіади  студентів готували завідувач кафедри онкології ІФНМУ, професор Анна Крижанівська (яка також була членом журі олімпіади) та доцент Тетяна Терен.

“Мені подобається цей розділ медицини, — каже Єгор Гужва. — Відповідно, у мене були добрі пари на заняттях з цієї дисципліни, і наші викладачі запропонували спробувати свої сили на олімпіаді. Можливо вдасться пов’язати з цим свою майбутню кар’єру лікаря, це все ще в майбутньому”.

Читайте також: У франківському виші проходить міжнародна науково-технічна конференція. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...