Мед Атлант

Прикарпатський журнал “Дзвіночок” став кращим дитячим виданням України

Журнал “Дзвіночок” отримав Диплом переможця Всеукраїнського конкурсу на краще періодичне видання для дітей та юнацтва, який щорічно проводить Держкомтелерадіо.

Урочиста церемонія нагородження відбулася 1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, у Києві. Про це повідомляє МІСТО з посиланням на прес-службу Івано-Франківської обласної ради.

Відзнаку за краще дитяче видання головному редактору “Дзвіночка” Лесі Пилип’юк-Деркалець вручив заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Періодичні видання для дітей не просто існують як факт в Україні, а вже давно стали фактором впливу на свідомість українців, відіграють особливу роль у формуванні їх національної свідомості і є окрасою української літератури“, — підкреслив Богдан Червак.

Журнал “Дзвіночок” був заснований у 1931 році в Львові. Однак вже через вісім років його закрили, а редактора видання Юрія Шкрумеляка згодом засудили на 10 років ув’язнення в радянських концтаборах. Нове життя часопис отримав у 1992 році завдяки подвижницькій праці письменниці Лесі Пилип’юк-Деркалець, яка очолила видання і є його беззмінним редактором.

За вагомий внесок у розвиток дитячої літератури Лесі Пилип’юк-Деркалець вручили медаль “За заслуги перед Прикарпаттям”. А також передали сертифікати на отримання офісних меблів та комп’ютера для редакції журналу.

З метою популяризації дитячої літератури в Україні, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич передплатив “Дзвіночок” для дошкільних та загальноосвітніх закладів Івано-Франківська та Костянтинівки (Донецька обл.).

Читайте також: Цьогоріч франківські батьки вразили креативом на “Параді візочків”. ФОТО/ВІДЕО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...