Мед Атлант

Франківські патрульні зупинили нетверезого екс-голову адмінсуду, якого звинувачували в “антимайданівських” рішеннях

Подія трапилася вночі. Патрульні зупинили автівку, бо не світив правий задній габарит. Хотіли зробити зауваження. Згодом інспектори почули запах алкоголю та запропонували екс-голові адмінсуду пройти тест на стан алкогольного сп’яніння.

Відтак, близько опівночі біля Івано-Франківського окружного адміністративного суду патрульні зупинили “Mercedes-Benz” , яким керував екс-голова цього суду Петро Черепій у нетверезому стані.

На фото Петро Черепій

Про це КУРСу повідомили очевидці події. Інформацію про те, що біля адмінсуду затримали нетверезого водія за кермом “Mercedes-Benz” підтвердили у патрульній поліції Івано-Франківська.

“Екіпаж патрульної поліції близько опівночі побачив, що з Бандери на Незалежності виїхав “Mercedes”, в якого не світив правий задній габарит. Патрульні вирішили повідомили про несправність автомобіля водію. Розвернулися за ним, а він повернув різко вправо на зупинку”, – розповів речник патрульної поліції Івано-Франківська Микола Гурак.

Патрульні пояснили причину зупинки, а екс-суддя відрізав, нібито це не причина штрафувати.

“Штрафувати не було метою патрульних, вони просто хотіли повідомити про несправність автомобіля”, – наголосив Гурак.

Патрульні зачули запах алкоголю та запропонували Черепію пройти тест на стан алкогольного сп’яніння. Той відмовився. Пасажирка, яка їхала з екс-суддею зайшла в приміщення адмінсуду, а свідки на місці події впізнали у порушнику екс-голову суду Петра Черепія.

Коли почали оформляти протокол, колишній суддя почав відговорюватися, нібито взагалі не їхав за кермом. Кілька разів вимагав повторити причину зупинки. Зрештою патрульні склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Нагадаємо, Петро Черепій очолював Івано-Франківський окружний адміністративний суд з лютого 2007 року до травня 2014 року. Під час подій на Майдані громадські активісти вимагали звільнення Черепія, звинувачуючи його у хабарництві та тиску на суддів, яких він змушував приймати “антимайданівські” рішення.

Активісти навіть навідалися до тодішнього голови Івано-Франківського окружного суду додому. Однак його колишня дружина повідомила, що суддя тут не живе вже зо п’ять років. Вона сказала, що мешкає із сином та невісткою, про діяльність колишнього чоловіка в суді вона нічого не знає, але засуджує його, оскільки після 32 років спільного життя Черепій залишив її з однією пенсією в тисячу гривень.
Як писав КУРС, минулого року Вища рада юстиції задовольнила заяву про відставку судді Івано-Франківського окружного адміністративного суду Петра Черепія. Однак перед звільненням Черпій заповнив е-декларацію, в яку вписав і статки, які приховував у деклараціях попередніх років.

Читайте також: Як у Франківську журналісти і поліцейські шукали безвісти зниклу студентку з Болгарії. ВІДЕОСЮЖЕТ

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...