Мед Атлант

Зруйновані дороги, критичний рівень води у річках, підтоплені криниці: наслідки повені на Прикарпатті

Щодня надзвичайними рапортують про наслідки негоди, яка застала прикарпатців раптово.

В с. Довгополе присілок Кохан, де проживає 136 людей, вода з місцевого потічка, піднявшись до критичної межі, зруйнувала місцеву дорогу і замулила міст. Протягом минулої доби рівень води знизився, проте наслідки руйнування не дозволяють проїхати до села малогабаритним автівкам. Наразі в селі тривають роботи по відновленню транспортного сполучення, ремонтники планують завершити їх до 12 червня.

В с. Печеніжин через критичний рівень води у річках Печеніга, Сопівка та Шиблянка, які протікають по території Печеніжинської ОТГ, зазнали підтоплень 21 господарство, с. Молодятин – 2 господарства, с. Княждвір – 3 господарства. Рятувальники також відкачували з підтоплених криниць та  підвалів воду.

На Прикарпатті через дощі розлились ріки Бистриця Солотвинська та Надвірнянська. ВІДЕО

В с. Старий Косів відбулося руйнування лівого берега р. Рибниця на двох ділянках: на першій ділянці біля вул. Набережна довжиною 30 м, на другій ділянці біля вул. Набережна ріка змінила русло і відбулося руйнування берега довжиною 70 м.

Загалом за минулу добу підйом рівня води в річках Прикарпаття зафіксували на такій межі:

– в басейні річки Дністер переважно 2-36 см, окремих 43-58 см, річці Ворона ― м. Тисмениця 87 см, де рівень досягає відмітки виходу води на заплаву  ― 11см;

– в басейні річки Прут підйоми пройшли в межах 6-44 см, р. Черемош ― с. Устерики станом на 08.00 годину 09 червня вода зійшла з заплави.

Читайте також думку незалежного еколога щодо причин цьогорічних паводків. 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...