Мед Атлант

Хто з регіональних політиків дотримується своїх обіцянок

Аналітики підрахували, скільки своїх обіцянок виконують керівники облдержадміністрацій і мери обласних центрів України.

Почнемо з найбільш відповідальних керівників областей: зараз п’ятірку очільників ОДА, які додержують значної частини своїх обіцянок, очолює голова Дніпропетровської області Валентин Резніченко, який за два з гаком роки на своїй посаді виконав 67% обіцянок.

Упритул до нього йдуть голови Черкаської і Сумської областей Юрій Ткаченко і Микола Клочко, які дотримали 65% і 61% своїх обіцянок відповідно, пише “Слово і Діло”.

Замикають п’ятірку відповідальних керівників ОДА голови Закарпатської і Одеської областей Геннадій Москаль і Максим Степанов: за час на посаді вони виконали 55% і 50% обіцянок.

Щодо аутсайдерів рейтингу відповідальності керманичів обладміністрацій потрібно зазначити, що велика їх частина обійняла посади відносно недавно – в першій і другій половині 2016 року.

Безумовним лідером серед них є голова Київської ОДА Олександр Горган з 0% виконаних обіцянок із жовтня 2016 року. Трохи краще справи з відповідальністю у голів Житомирської та Хмельницької областей Ігоря Гундича і Олександра Корнійчука – з моменту свого призначення вони виконали 10% і 17% обіцянок відповідно.
Замикають п’ятірку аутсайдерів очільники Рівненської і Луганської ОДА Олексій Муляренко і Юрій Гарбуз, які виконали по 20 і 25% обіцянок.

Серед мерів найвідповідальнішим на сьогодні є міський голова Тернополя Сергій Надал, який дотримав 62% своїх обіцянок. Друге місце по виконаних обіцянках тримає мер Херсона Володимир Миколаєнко – його рейтинг відповідальності становить 53%.

Найбільш безвідповідальні мери України зараз в Ужгороді, Черкасах, Запоріжжі, Івано-Франківську і Кропивницькому: рівень відповідальності міських голів цих міст коливається між 11% у Богдана Андріїва і 21% у Андрія Райковича.

Читайте також: Журналісти опублікували обіцянки, які політики щороку давали українцям у червні

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...