Мед Атлант

В ЄС очікують, що асоціація з Україною остаточно набуде чинності 1 вересня

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х’юг Мінгареллі заявляє, що Угода про асоціацію з Євросоюзом остаточно стане чинною 1 вересня.

Він наголосив, що Угода про асоціацію вже була ратифікована усіма 28 країнами-членами Євросоюзу, повідомляє УНІАН.

Пан Мінгареллі сподівається, що реалізація угоди сприятиме розбудові економічних та ділових зв’язків між Україною та ЄС, пише ВВС Україна.

“І це дійсно дуже важливо, щоб наблизити Україну до Європи, щоб посилити нашу політичну асоціацію та інтеграцію української економіки у внутрішній ринок ЄС”, – додав посол.

Пан Мінгареллі також додав, що українці не становлять загрози для країн ЄС.

“Ми дуже задоволені, що якомога більша кількість українських громадян матиме змогу відвідати країни-члени ЄС. Українські громадяни не становлять загрози для ЄС. Вони несуть можливості і сподівання для ЄС”, – заявив він.

Останньою країною, яка досі не ратифікувала угоду про асоціацію Україна-ЄС, є Нідерланди. Там 6 квітня відбувся референдум, на якому більшість виборців виступили проти Асоціації.

Дипломати з Представництва ЄС пояснили, що Нідерланди повинні передати ратифікаційні грамоти до Генерального секретаріату Ради ЄС, яка проаналізувавши їх, повинна офіційно повідомити про завершення всіх формальних процедур ратифікації угоди, пояснив дипломат.

Після цього, угода остаточно набере чинності у перший день другого місяця після оголошення. Таким чином, очікується, що це має статися 1 вересня.

Схвалення угоди Нідерландами поставить крапку у процесі ратифікації Асоціації з боку ЄС.

Читайте також: Європейські посадовці привітали українців з початком “безвізу” 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...