Мед Атлант

У Франківську обговорюють питання збереження шкіл у гірських місцевостях

Сьогодні, 15 червня, відбувається виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти на тему збереження загальноосвітніх шкіл у гірських місцевостях.

Напередодні посадовці та чиновники навідались у гірські школи.

“Коли ми задали питання дітям: чи хочуть вони там залишатись, то почули позитивну відповідь”, розповідає заступник голови комітету Олександр Співаковський.

Голова Івано-Франківської  ОДА Олег Гончарук додає:

“Без молоді і без діток у цих районах школи будуть занепадати. Ми щось робимо, але розуміємо, що цього недостатньо. Ми розуміємо, що навчання у гірських школах відрізняється від освіти у рівнинних районах. Сподіваюсь, що рішення, які ми приймемо сьогодні, сприятимуть збереженню шкіл у гірських місцевостях”.

Окрім того, на виїзному засіданні Комітету розглядали питання перевезень дітей до школи. Директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович розповів:

“34% шкіл нашої області є високогірними. Для підвезення учнів використовують 77 автобусів. Перевозять дітей також приватні автобуси. Але є місця, де це зробити неможливо, тому учні йдуть від 1 до 9 кілометрів, долаючи шлях до школи чи до транспорту”, – каже чиновник.

Віктор Кімакович запропонував народним депутатам закупити автобуси з підвищеною прохідністю, які оснащені повним приводом.

Читайте також: На Прикарпатті відбувся семінар для аграріїв за підтримки міжнародного проекту ЄС 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...