Мед Атлант

У Львові працівники спиртзаводу “Княгинин” вимагали зупинити ліквідацію підприємства. ФОТО

Львівський апеляційний господарський суд розглядає апеляцію щодо лікеро-горілчаного заводу “Княгинин”, що розташований в Івано-Франківську. Працівники заводу, які приїхали до Львова на перше засідання суду, стверджують, якщо апеляційний суд підтвердить попереднє рішення суду – завод поріжуть на металобрухт.

Зокрема, 10 квітня Господарський суд Івано-Франківської області ухвалив постанову, якою визнав підприємство банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру. Таку постанову суду оскаржила прокуратура Івано-Франківської області і направила апеляційну скаргу до Львівського апеляційного господарського суду. Не згідні з таким рішенням і в Міністерстві агрополітики, яке також подало свою апеляційну скаргу, пише МІСТО з посиланням на Zaxid.net.

Під час розгляду справи під стінами суду зібралось кілька десятків працівників Івано-Франківського обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості. Люди вимагали не допустити ліквідації підприємства і тримали в руках плакати з написами: “Ні ліквідації державного підприємства”, “Керівництво спиртоб’єднання – державі, а не бандитам”, “Віримо, що суд бандити “не засівали”.

“Зараз підприємство не працює. Починаючи з 2017 року завод не виготовляє продукції, всі виробничі процеси свідомо та навмисно зупинені. Особи, які зацікавлені в ліквідації підприємства, ось це все і організували: зупинили виробничі процеси, підготували завод до ліквідації, домоглися того, що суд прийняв таку постанову та відкрив ліквідаційну процедуру. Весь трудовий колектив категорично не погоджується із ліквідацією підприємства. Підприємство живе, а вони хочуть все різати на металобрухт”, – сказала т.в.о генерального директора Івано-Франківського обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості Зінаїда Гаргат.

Окрім того, вона додала, що 30 травня 2017 року було вчинене рейдерське захоплення підприємства.

“Прийшли близько 70 молодиків, які проникли на територію підприємства і перебувають там до цього часу. Працівників, в тому числі мене, не впускають на робочі місця. Тобто, підприємство повністю захоплене невідомими особами. Але Олександр Седлецький (арбітражний керуючий по ліквідації – Ред.) каже, мовляв, це охорона. Але від кого вони охороняють, від працівників?”, – обурилася Зінаїда Гаргат.

Водночас, Івано-Франківська місцева прокуратура веде досудове розслідування за фактом неправомірних дій самого арбітражного керуючого Олександра Седлецького.

Львівський апеляційний господарський суд продовжить розгляд апеляції 27 червня о 12.00.

Читайте також: Кількість ошуканих шахраями прикарпатців зростає 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...