Мед Атлант

Івано-Франківщина на 16 місці за експортом товарів в Україні

Головне управління статистики в Івано-Франківській області інформує, що обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області у січні-квітні 2017р. становили 190,2 млн.доларів США, імпорту – 144,6 млн.

Проти аналогічного періоду 2016р. обсяги експорту збільшилися на 19,2%, імпорту – на 23,8%.

Cеред  регіонів  України  за  обсягами  експорту  товарів область посіла 16 місце, імпорту – 13 місце, за індексом експорту товарів – 17 місце, імпорту – 11 місце.

Партнерами  області  у  зовнішній  торгівлі  товарами  були  нерезиденти з 89 країн світу.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Румунії, Нідерландів, Іспанії, Польщі, Туреччини, Чехії, Ізраїлю, Єгипту.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу  становив  124 млн.доларів.

У товарній структурі експорту області провідну позицію займали продукти рослинного походження, механічні та електричні машини, деревина та вироби з деревини.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Німеччини, Румунії, Польщі, Російської Федерації, Італії, Китаю, Угорщини, Чехії.

Імпорт товарів з країн ЄС становив 112 млн.доларів.

Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги механічних та електричних машин, полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості. Значними були і обсяги імпорту маси з деревини або інших волокнистих целюлозних матеріалів, засобів наземного транспорту, літальних апаратів, плавучих засобів, текстильних матеріалів та текстильних виробів.

Читайте також: Президент доручив Уряду вже восени підвищити пенсії 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...