Мед Атлант

Молодіжний центр в Івано-Франківську: бути чи не бути?

Сьогодні, 23 червня, представники громадських організацій, студентського самоврядування та міської влади обговорили можливості створення Молодіжного центру в Івано-Франківську.

Активісти говорять, що Франківськ єдиний обласний центр України, де ще не створено цієї громадської організації, а якщо саме молодь ­ є рушієм суспільства, то цю громадську організацію потрібно створити.

«В Україні близько 70 громадських організацій, в тому числі і молодіжних.  Здається, ніби ця кількість не мала, однак, якщо порівнювати з країнами-сусідами, то це не багато. Можна зробити висновок, що чим більше розвинена економічно країна, тим більше громадських організацій там є», — зазначає автор ідеї Молодіжного центру Сергій Митрофанський.

Чоловік переконаний, що у розвинених країнах саме громадський сектор бере на себе відповідальність за розвиток свого міста. Сергій Митрофанський вважає за необхідне зняти монополізм ректорату, щоб при вищих навчальних закладах можна було б легалізувати будь-яку громадську організацію. Це дасть можливість студентам більше долучатися до проблем суспільства, і при бажанні ставати членами цих організацій.

У свою чергу заступник міського голови Олександра Левицький вважає, що українська молодь не завжди активна і відповідальна за свої вчинки.

«Ми розуміємо і визнаємо, що молодь є рушієм суспільства. На жаль, не завжди молоді люди займають активну позицію. Коли ми говоримо про закордонні молодіжні організації, то повинні розуміти, що закордоном люди відповідають за свою громадську діяльність. Тому,  в країн-сусідів менше чиновників, бо за вирішення важливих питань можуть нести відповідальність громадські організації. А уявіть, якщо Ви зараз передаєте повноваження громадським молодіжним організаціям?! Чи справляться вони зі своїми обов’язками?!», — сказав Олександр Левицький.

Чиновник додає, що Молодіжний центр потрібний, але спочатку необхідно напрацювати «кінцеве бачення» центру, визначити, яка буде організаційно-правова форма та які саме функції вони будуть виконувати. І лише тоді можна створити молодіжну організацію, яка буде не лише генератором ідей, а й реалізатором.

Читайте також: Громадські організації Івано-Франківщини за рік отримали понад 60 млн гривень

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...