Мед Атлант

Забруднений Бурштин: чи ефективні екологічні проекти компанії ДТЕК?

Сьогодні, 23 червня, під час засідання постійної екологічної комісії обласної питання, розглянули питання екологічних проблем в області та, зокрема, в Галицькому районі.

Єдиним масштабним забрудником екології у районі є Бурштинська ТЕС.  Під час засідання керівник Департаменту з екологічної безпеки  дирекції  ДТЕК Енерго Ірина Вербіцька прозвітувала, що робить компанія, щоб запобігти екологічній  катастрофі.

За її словами, електростанція скерувала 292 млн гривень в проекти, які спрямовані на покращення екологічної ситуації на Івано-Франківщині. «Зокрема, це стосується хорони атмосферного повітря, захисту водних та земельних ресурсів, питання поводження з відходами виробництва. 80 млн грн із загального обсягу інвестовано в проекти в 2017 році», — зазначила Ірина Вербіцька.

Активісти кажуть, що цифри лише розрахункові.

«Презентація гарна, але ці цифри не фактичні. Ми знаємо, що фільтри то працюють, то не працюють.  Можна ж показувати в он-лайн режимі фільтрацію, як відбувається насправді. Знаємо, як  «сипеться» попіл по голові», — сказав Сергій Чирва.

Після тривалих дискусій було вирішено підписати меморандум (“дорожню карту”) між представниками Бурштинської ТЕС та місцевою владою. Документ передбачатиме план розвитку компанії з урахуванням вирішення екологічних проблем, конкретні завдання, які покладатимуться на компанію та те, як вона взаємодіятиме з владою.

Читайте також: Депутати обласної ради вирішували, чи давати екс-регіоналу дозвіл на видобування нафти на Прикарпатті

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...