Мед Атлант

На Рогатинщині відреставрують церкву XVI-XVII ст.

Голова райдержадміністрації Петро Білінський у селі Кліщівна оглянув пам’ятку архітектури XVI-XVII ст. національного значення церкву св. Миколая, бібліотеку, загальноосвітню школу І-ІІ ст.

Одним із ключових проблемних питань даної громади є збереження архітектурної пам’ятки. Загальна кошторисна вартість реставраційно-ремонтних робіт у відповідності до проектно-кошторисної документації на 2007-2009 роки становила 850,0 тис. грн. У грудні 2007 року з обласного бюджету на проведення протиаварійних реставраційних робіт виділено та освоєно 49,0 тис. грн. Протягом 2009-2016 років роботи по реставрації не проводилися. І тільки тепер,  керівництво райдержадміністрації посприяло у виділенні з обласного бюджету коштів на проведення реставраційно-відновлювальних робіт. Про це повідомили МІСТУ у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Варто зазначити, що в приміщенні бібліотеки підвищений рівень вологості, а це, в свою чергу, спричинило утворення грибка та плісняви на стінах. Тому при спілкуванні з керівником бібліотечного закладу О.Гой голова РДА обговорив питання щодо перенесення даного закладу у інше приміщення.

Читайте також: Якими були Карпати у 80-х роках минулого століття. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...