Мед Атлант

У Снятинському дитячому будинку-інтернаті виявили кімнати, від підлоги до стелі заповнені благодійною допомогою. ФОТО

У Снятинському дитячому будинку-інтернаті виявили декілька кімнат, куди складають непотрібні інтернату речі благодійної допомоги.

Ще у 2016 р. представниками Уповноваженого з прав людини під час моніторингового візиту без попередження в Снятинському дитячому будинку-інтернаті  було виявлено декілька кімнат, заповнених благодійною допомогою від підлоги до стелі. Про це у мережі Фейсбук повідомив волонтер “Української благодійницької мережі” Василь Футерко, передає МІСТО.

Василь Футерко опублікував світлини, які були зроблені у жовтні 2016 року, коли інтернат відвідувала комісія з Мінсоцполітики. Волонтер каже, що тоді про приїзд  комісії в інтернаті знали заздалегідь, але розібрати ці речі чомусь не спромоглися.

Чому допомогу не сортували і не зберігали за належністю на складі, а захаращували житлові кімнаті – мені не відомо. Якщо інтернат отримував надто багато допомоги, то чому ж тоді приймали надалі? Якщо мали надлишок, то чому не поділилися з іншими закладами (наприклад з психоневрологічними чи геріатричними пансіонатами, які отримують значно менше допомоги, аніж дитячі, і навіть одяг, яким дитячі інтернати завалюють, в дорослих може бути дійсно потрібен). Така безгосподарність могла призвести до виникнення пожежі. Кімнати, завалені речами, могли бути відремонтовані та використані як житлові“, – йдеться у повідомленні.

Волонтери застерігають людей, щоб ті, передаючи допомогу, цікавились, яким чином була або ж буде використана ця допомога.

“Хоч фото і відносно старі, але факт залишається фактом“, – пише волонтер.

Читайте також: Депутати Івано-Франківська: рейтинги безхатьків та автолюбителів 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...