Мед Атлант

Бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета готовий допомогати підприємцям Прикарпаття

Сьогодні, 29 червня, до Івано-Франківська завітав литовський політик, бізнес-омбудсмен в Україні Альгірдас Шемета. Він розповів про Раду бізнес-омбудсмена, кількість та теми скарг від українського бізнесу та допомогу, яку Рада готова надати прикарпатцям.

Литовський політик зустрівся з представниками малого та середнього бізнесу, органами місцевого самоврядування та виконавчої влади, бізнес-асоціацій та засобами масової інформації області, передає МІСТО.

Під час зустрічі  Альгірдас Шемета заохотив прикарпатців звертатись до Ради бізнес-омбудсмена, яка є незалежним консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів України. Рада представляє і захищає інтереси українського бізнесу в державних органах.

Альгірдас Шемета зазначив, що першочергове завдання Ради — приймати та розглядати скарги від представників бізнесу. Також її головні завдання — боротьба з корупцією, підвищення інвестиційної привабливості України та створення культури справедливої і відкритої державної служби.

Ви можете звертатись до нас у разі виникнення різних проблем у сфері бізнесу. Ми не робимо жодних обмежень: до нас можуть звертатись, як бізнесмени з досвідом у цій сфері, так і ті, що тільки розпочинають свою справу“, — відзначив політик.

Бізнес-омбудсмен розповів, що станом на сьогодні Рада отримала уже 1878 скарг, з них 26 — від Івано-Франківської області. Найбільше прикарпатці скаржаться на Державну фіскальну службу України, Міністерство інфраструктури України, органи місцевого самоврядування. Серед тем, з якими найчастіше звертаються прикарпатці — недоліки нормативно-правової бази, податкові питань, дії митних органів, дії Національної поліції, дії Служби безпеки України.

Литовський політик розповів, що фінансовий ефект від діяльності Ради по Україні становить понад 10 мільярдів гривень. На завершення зустрічі представники бізнесу Прикарпаття висловили свою думку щодо Ради та отримали консультації від Альгірдаса Шемета щодо основних проблем бізнесу, які їх турбують.

Читайте також: З нагоди державного свята Президент України нагородив прикарпатців 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...