Мед Атлант

У Франківську обговорили питання заборони російських інтернет-ресурсів

Сьогодні, 6 липня, в “Urban Space 100” відбулася публічна дискусія на тему “Свобода висловлювання в інтернеті vs безпека держави: як знайти баланс в умовах російської агресії?”.

На зустрічі обговорили актуальне на сьогодні питання заборони російських інтернет-ресурсів та вплив такого рішення на супільство.

Учасниками дискусії стали відомі в місті медійники, бізнесмени та активісти: Наталія Сербин, Сергій Борис, Сергій Фіцак, Максим Зелевський та медіа-експерт зі столиці Віталій Мороз.

В ході обговорення дійшли висновку, що такий указ Президента має як позитивні, так і негативні наслідки.

Негативним, на їхню думку, стало те, що заборона обірвала налагоджену комунікацію людей, адже російськими ресурсами користувалися тисячі українців. Там вони спілкувалися одне з одним, хтось “просував” свій бізнес тощо. Заборона порушила загальний ланцюг комунікації, запевняють вони.

“Це була, так би мовити, хірургічна операція. Людей просто позбавили частини їхнього життя”, висловився модератор заходу, громадський активіст Віктор Загреба.

Позитивними наслідками, на думку дискусантів, є те, що заборона мала на меті вберегти суспільство від того, що його дані просто могли вільно “злити” в інтернет.

“Користувачі не знають, що до каналів комунікації більшості державних структур з громадянами соцмедіа не належать. Вони спілкуються через гарячі лінії, сайти тощо. Тобто якщо ви тегнете СБУ в пості, то не варто очікувати на моментальну реакцію. Законом така комунікація не регулюється”, —  висловився медіа-експерт Віталій Мороз.

Загалом дискусанти дійшли висновку, що такий крок влада зробила непродумано. Спершу потрібно було створити український аналог та дати користувачам можливість вибору.

Читайте також: До чого призведе заборона найпопулярнішої бухгалтерської програми 1 С: думки місцевих експертів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...