Мед Атлант

Невідомі послуги “Укрзалізниці”: що потрібно знати тим, хто подорожує

Залізницю здавна називають одним із найнебезпечніших видів транспорту. При покупці квитка пасажири також сплачують страховий збір (це приблизно 70 копійок), який дозволяє їм вберегтися від нещасних випадків. 

Тільки за півроку українцями було сплачено понад 17 мільйонів гривень, половину з яких отримує “Укрзалізниця” на свій розвиток.  Причому на страхові виплати з них передбачено всього 0,5% від загального залишку — 300 тисяч гривень, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Про це більшість тих, хто подорожує залізницею навіть не здогадується.

Згідно з даними  “Укрзалізниці” виплати від страховиків отримали тільки 60 осіб, сума яких складає трохи менше ніж 300 тисяч гривень.

Як пояснюють експерти, компенсовують лише фізичні травми, отримані під час поїздки. За виплатами потрібно  звертатися безпосередньо до страхових компаній, назви яких зазначені на квитках. Після поїздки квиток обов’язково потрібно забрати у провідника та оформити у начальника поїзда акт про нещасний випадок. Але виплачувати гроші вам будуть тільки за наявності лікарняного.

Відповідно до постанови сума страховки кожного пасажира становить 102 тисячі гривень.

Однією з послуг, які закладені у придбаний квиток, є те, що пасажири можуть не розкладати та не складати постіль. Це повинен робити провідник.

Також важливою умовою кожної поїздки є провітрювання купе, за це теж платять пасажири. Якщо температура у купе первищує позначку 26 градусів пасажири мають повне право писати скаргу начальнику потяга та вимагати, щоб вас перевели у вагон із кондиціонером цілком безкоштовно, але лише за наявністю вільних місць.

За бажанням пасажир може зупинити свою поїздку на будь-якій станції, а через декілька днів її продовжити за тим самим маршрутом. Щоб це зробити потрібно звернутися до чергового по вокзалу, щоб той поставив на вашому білеті спеціальну позначку та печатку. Продовжити поїздку можна не пізніше, ніж через десять днів. Для цього слід підійти з квитком до каси та обміняти його на новий, без доплати, але лише за наявності вільних місць.

Читайте також: “Укрзалізниця” призначила додатковий потяг “Київ-Івано-Франківськ-Чернівці”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...