Мед Атлант

Громада прикарпатського селища, де мав початися ремонт дороги, погрожує акцією протесту

Вчора, 11 липня, у ЗМІ з’явилася інформація щодо зриву ремонту доріг в селищі Кути Косівського району.

Відомо, що тендер на проведення робіт через систему “Прозоро” повинен був відбутися ще 10 липня, але через скаргу одного із учасників, його було заблоковано.

Вчора, 11 липня, народний депутат України Юрій Соловей на своїй сторінці у фейсбук повідомив, що направив у Генеральну прокуратуру депутатське звернення стосовно цього питання. Він вимагає від Юрія Луценка порушити кримінальне провадження щодо осіб, причетних до зриву тендеру, та “пов’язаності” між собою фірм, які беруть у ньому участь.

Як повідомив в коментарі журналістам “МІСТА” заступник голови Служби автомобільних доріг Прикарпаття Любомир Семанів:

“Наразі питання тендеру розглядає антимонопольний комітет, а заяви нардепа Солов’я — політичне ігрище”.

Дорога державного значення Т-09-09 “Снятин-Косів-Старі Кути” є однією із найгірших в області. Жителі селища Кути неодноразово зверталися до Косівської райдержадміністрації, Івано-Франківської облдержадміністрації та Служби авомобільних доріг з проханням провести тут ремонтні роботи.

Під тиском громади у травні було оголошено відкритий тендер для визначення фірми, що займеться ремонтом. Очікувана вартість робіт становить понад 84 мільйони гривень.

Люди, побоюючись чергового затягування часу і обману, у червні зібралися на засідання і вирішили: якщо роботи на дорозі не розпочнуть, вийдуть на акцію протесту проти бездіяльності влади: “Ні бездоріжжю! Геть брехливу владу!”. Її планують провести 15 липня.

Про це у фейсбук повідомив місцевий активіст Ярослав Михайлишин, який і оприлюднив рішення Кутської селищної ради.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...