Мед Атлант

Суд у справі скандального журналіста Коцаби: справу відправили на повторний розподіл

Сьогодні, 13 липня, в Івано-Франківському Апеляційному суді відбувся розгляд справи скандального місцевого журналіста Руслана Коцаби. Йому інкремінують державну зраду.

1 червня колегія Вищого спеціалізованого суду скасувала виправдувальний вирок, звинуваченому у держзраді, Коцабі. Перед засіданням Руслан Коцаба розповів, що його родина підтримує, а у школі, на щастя, до дітей ставляться добре і жодної дискримінації немає. Каже, що почуває себе не дуже, адже “дали погуляти рік і знову на суд”, передає МІСТО.

Відчуваю себе не дуже. Дали погуляти рік і знову. Зараз більшість думає, як я, поділяє мою думку, багато хто вітається зі мною. Тоді Івано-Франківськ був дещо іншим“, – каже скандальний журналіст.
На сьогоднішнє засідання не з’явилась Тетяна Монтян – адвокат обвинуваченого. Руслан Коцаба погодився розглядати справу без неї. Прокурор заявив про відвід суду, пояснивши це тим,  що головуючий суддя Богдан Гриновецький брав участь у першому провадженні як слідчий суддя. Обвинувачуваний погодився. Відвід задовольнили, кримінальне провадження відправили на повторний автоматизований розподіл.

Нагадаємо, 1 червня суддівська колегія ВССУ постановила частково задовольнити клопотання прокурорів, скасувати виправдувальний вирок Коцабі і і призначити новий розгляд кримінального провадження в суді апеляційної інстанції. Цього року, під час поїздки до окупованого Криму, Коцаба назвав українську націю “трошки свинопасною”, – повідомляє “Інформатор”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...