Мед Атлант

У Львові відбувається прес-конференція Романа Тимківа. ОНЛАЙН

Сьогодні, 19 липня, у приміщенні Львівського бронетанкового заводу відбувається прес-конференція директора підприємства Романа Тимківа, якого в НАБУ підозрюють у розкраданні мільйонної суми державних коштів.

Під час прес-конференції Роман Тимків пообіцяв розповісти про закупівлю танкових двигунів, після якої його і ще 4 осіб звинуватили в розтраті 28,5 млн грн.

Пропонуємо переглянути онлайн-трансляцію від телеканалу “НТА” з місця події:

НАЖИВО| Прес-конференція директора Львівського бронетанкового …

НАЖИВО| Прес-конференція директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа

Опубліковано Телеканал НТА 19 липня 2017 р.

Нагадаємо, 14 липня працівники НАБУ затримали директора “Львівського бронетанкового заводу” Романа Тимківа та ще низку посадовців. Їх звинувачують у корупційних схемах.

Як встановили, службові особи ЦБТУ ЗСУ Озброєння Збройних Сил України у змові зі службовими особами ДП “Львівський бронетанковий завод”, засновником ТОВ та за участі фірм з ознаками фіктивності розробили та реалізували корупційну схему із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки, чим вчинили розтрату бюджетних коштів у 2015 році на суму 28,5 млн. грн.

Суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше використовувалися. До того ж ці старі, а інколи й неробочі, двигуни раніше вже були продані — у 2008-2009 роках їх реалізовували підприємствам на внутрішньому ринку, як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів припинився ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо.

Вчора Роман Тимків вийшов з СІЗО під заставу в 2 мільйони гривень. Хто вніс за Тимківа заставу, поки невідомо.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...