Мед Атлант

За директора “Львівського бронетанкового заводу” два мільйони застави внесла його сестра

Сьогодні, 19 липня, на території “Львівського бронетанкового заводу” під час прес-конференції директор підприємства Роман Тимків розповів, що заставу в 2 мільйони гривень внесла його сестра, а щодо своєї вини, то каже, що збитків державі не спричиняв.

На питання журналістів, звідки сестра має такі кошти, Роман Тимків відповів, що дохід їй приносить будівельний бізнес, яким сестра займається від 2002 року.

Директор “Львівського бронетанкового заводу” каже, що він абсолютно не згідний з точкою зору слідчих.

“Зараз замість того, щоб боротись з тими людьми, які у 2005-2010 роках “розбазарювали” наше військове майно, ми робимо все, щоб те майно повернути, щоб ті танки виконували бойову задачу”.

Роман Тимків зазначає, що у грудні 2015 року були кошти у Міністерства оборони, які можна було потратити на обладнання та комплектуючі виключно танка Т-72, який тоді випускався винятково на території Російської Федерації у радянські часи. Зараз він не випускається, тому жодної запчастини немає. Коли був запит на можливість покупки, то “Львівський бронетанковий завод” відгукнувся.

“Знаючи, що ці двигуни нам знадобляться в ремонті, ми брали участь в закупівлі. Наше підприємство перевірило двигуни на стенді. У березні 2016 два з цих двигунів вже пішли у війська. Нам надали дозвіл на передачу тих двигунів в експлуатацію. Жодних претензій не було і немає. Потім була призначена додаткова комісія для перевірки інших двигунів для визначення їх реальних параметрів. Також ми запросили запит від торгово-промислової палати щодо реальної ринкової ціни.  І дізнались, що двигуни куплені і поставлені за нижчою ціною, ніж тоді була ринкова ціна”, — каже Тимків.

Роман Тимків запевняє, що виконав договір з Міністерством оборони і жодної змови чи дій, які б спричинили збитки державі, він не робив і члени його команди також. Однак, порушення є щодо 4 двигунів: один не пройшов тестування і підлягає заміні, а три не відповідають специфікації і тому теж підлягають заміні.

“Я не сказав, що у нас немає порушень, вони є — це ті 4 двигуни і все. Але ми маємо готові двигуни на заміну.  Ми готові, однак зараз це неможливо, оскільки вони арештовані. Акти по двигунах, які відповідають умовам договору з МО, ми оприлюднимо”, — запевняє Тимків.

Каже, що вже після цього, можливо, можна буде говорити про розкрадання і розміри. Також зауважив, що нещодавно закінчилася аудиторська перевірка роботи підприємства з 2015 року по березень 2017 року і там вказано, що жодної матеріальної шкоди Україні і МО завдано не було.

Романа Тимківа від посади не відсторонили, він продовжує працювати та очолювати “Львівський бронетанковий завод”.

Нагадаємо, 14 липня працівники НАБУ затримали директора “Львівського бронетанкового заводу” Романа Тимківа та ще низку посадовців. Їх звинувачують у корупційних схемах.

Як встановили, службові особи ЦБТУ ЗСУ Озброєння Збройних Сил України у змові зі службовими особами ДП “Львівський бронетанковий завод”, засновником ТОВ та за участі фірм з ознаками фіктивності розробили та реалізували корупційну схему із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки, чим вчинили розтрату бюджетних коштів у 2015 році на суму 28,5 млн. грн.

Суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше використовувалися. До того ж ці старі, а інколи й неробочі, двигуни раніше вже були продані — у 2008-2009 роках їх реалізовували підприємствам на внутрішньому ринку, як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів припинився ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...