Мед Атлант

Рольові моделі: в Івано-Франківську відбудеться фестиваль міських дій “Сеанс Міського Сканування”

Протягом 12-20 серпня в Івано-Франківську проходитиме масштабний фестиваль міських дій “Сеанс Міського Сканування”.

Впродовж цього часу 12 лідерів локацій будуть працювати на обраній місцевості над певною тематикою. Різноманітні воркшопи триватимуть від двох до восьми днів.  Організатори кажуть,  що це фестиваль про місто, його удосконалення.

Цього року тема заходу – рольові моделі, а ідея — віднайти практику Івано-Франківська, перестати копіювати проекти із Європи, задуматись, як працюють місцеві моделі.

“Це про міський простір і про те, як ми взаємодіємо в цьому просторі. Ми хочемо створити традицію думати над своїм містом “, — кажуть організатори.

Під час фестивалю учасники зможуть брати участь в міських змінах, стати їх складовою. На різних локаціях відбуватимуться незвичні та заходи. Зокрема, “Залізничні-музичні”, ідея організаторів — підійти до закинутих, але цікавих будівель через оживлення музичними засобами, тобто влаштувати хрестові походи на стару залізничну станцію з музичними інструментами, “Метеожиття” — аналіз, як метеоявища керують сприйняттям людини, створення альтернативного простору в місті, “Натура-кемп” — мистецький табір на Німецькому озері, “Scan if you can” — альтернативний музей архітектурної спадщини та інші.

Кураторами фестивалю будуть 17 людей з семи країн світу. Організатори запевняють, що буде неймовірно цікаво. 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...