Мед Атлант

У відпочинковому комплексі, у якому отруїлися туристи, виявили ряд правопорушень

Відпочинковий комплекс “Сяйво Карпат”, у якому напередодні отруїлися понад тридцять турстів, не мав дозволу на надання послуг з харчування, а в працівників, які працювали на кухні, не було санітарних книжок.

Про це сьогодні, 26 липня, під час брифінгу з приводу отруєння туристів у Верховинському районі повідомив начальник головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський.

Гурський розповів, що комплекс не був зареєстрований належним чином та взагалі непристосований для відпочинку дітей. Продукти харчування зберігались без дотримання товарного сусідства та не мали супроводжувальних документів.

За попередньою інформацією, яку в коментарі “МІСТУ” повідомила прес-секретар поліції Івано-Франківської області Мирослава Белдик, відпочивальники отруїлися тортом, який спекли на базі зі своїх продуктів. Їх придбали у одному зі столичних магазинів.

На базі працівники ГУ Держпроспоживслужби в області відібрали проби для проведення бактеріологічних досліджень, результати яких повідомлять до кінця тижня. На основі чого складуть акт, який передадуть у поліцію та суд.

Всі туристи, які звернулися за допомогою до медиків та перебували на стаціонарному лікуванні, готуються до виписки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...