Мед Атлант

Волонтери “Дому Сірка” б’ють на сполох: скоро десятки собак можуть вийти на вулиці міста. ВІДЕО

Сьогодні, 26 липня, волонтери громадської організації “Дім Сірка” під стінами адмінбудівлі організували акцію “Геть руки від Притулку Сірків”. Активісти хочуть, щоб представники влади зрозуміли, що проблеми притулку — це проблеми всього міста.

Не так давно “Дім Сірка” отримав земельну ділянку площею 0,4 га в Рибницькому лісництві під притулок для тварин. Однак досі вони так і не переїхали.

“Наболіло, бо ми дуже довго боролися за те, щоб нам виділили хоч якусь земельну ділянку. І от, коли нам дали дозвіл, щоб ми заїжджали і навіть виділили кошти на будівництво нового притулку, то місцева влада села Підлісся, не маючи, законних підстав, нас туди не пускала”, — розповідає керівник благодійної організації Наталія Когут.

Волонтери кажуть,  що усі необхідні документи є, однак це не вирішує ситуації, тому, просять, щоб голова облдержадміністрації допоміг їм у вирішенні цього питання.

“Ми двічі вже їхали туди і нам погрожували, що буде конфлікт. Я не хочу наражати небезпеку на себе та тварин, яких ми “виходили”. Тому, ми бачимо наразі три виходи — або голова облдержадміністрації вплине на депутатів Підлісся і ті дають нам змогу там будувати, або терміново будувати притулок у Загвізді, але  на вироблення необхідних документів може піти три місяці. Є ще один варіант — це поселити собак у кабінети обласної адміністрації, і тоді нехай чиновники думають, що з ними робити”, — сказала волонтерка.

Наступного понеділка волонтери знову будуть пробувати будувати паркан у Рибному, однак якщо знову виникнуть саботажі, то волонтери будуть змушені щодня випускати по декілька собак на вулиці міста.

 

 

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...