Мед Атлант

Шкільні розбірки дійшли до суду. Сьогодні відбулося судове засідання над татом “Бетмена”

Сьогодні, 31 липня, в міському суді Івано-Франківська слухалася справа Віталія Мельничука – батька колишнього учня ЗОШ №13, якого взимку жорстоко побила банда осіб на території однієї з шкіл Івано-Франківська. Як стверджує потерпілий – серед них були старшокласники його школи. Мати одного з них і подала на батька побитого хлопця до суду. Жінка стверджує, що той безпідставно зламав ніс її сину. Його захищає, каже, що школяра він не бив, його не знав і того дня був на заняттях з англійської.

Правозахисник Віталія Мельничука Олег Веремієнко пояснює, що справу про побиття розділили на два кримінальні провадження. Одне з них – за заявою матері Юрія Перепічки (старшокласника ЗОШ №13, на якого вказав син Віталія Мельничука в день побиття) дійшло до суду. Інше – за заявою батьків побитого школяра – припадає попелом у кабінеті слідчого. Як стверджує правозахисник, у справі навіть не допитані свідки, хоча інцидент трапився ще в січні.

Веремієнко називає школярів, які побили хлопця, місцевою “бандою” і каже, що такі знущання у школі для них не перші. Те, що справа по заяві його підзахисного не просувається далі, вважає замовним ділом. Мовляв, у родини є впливові знайомі.

Справа набула всеукраїнського розголосу, адже кілька тижнів тому Веремієнко влаштував у столиці “живу” конференцію стосовно цього інциденту.

Сьогодні в суді він виступив захисником батька школяра Віталія Мельничука, якого судять за побиття неповнолітнього Юрія Перепічки. Мати Перепічки вимагає у Мельничука грошової компенсації у розмірі 50 тисяч гривень. Сина Мельничука вже прозвали “Бетменом” за те, що вступився на захист молодшого знайомого, якого нібито пресувала шкільна банда старшаків. Власне це, як пояснює сан неповнолітній, і могло стати причиною побиття.

Деталі справи – у відеосюжеті “МІСТО”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...