Мед Атлант

Сільський голова Підлужжя, якого піймали на хабарі, визнав свою вину

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді відбувся розгляд справи сільського голови Підлужжя, Тисменицького району, якого піймали на хабарі. На суді війт визнав свою вину.

Нагадаємо, винагороду Володимир Бурачок вимагав від атовця за сприяння виділення земельної ділянки ветерану на сесії сільської ради. Свої “старання” голова оцінив у 40 тисяч гривень. На землі, яка б мала виділятися атовцю безкоштовно, чиновник, ймовірно, вирішив нажитися. Кримінальне провадження відкрили за ч. 3 ст. 368 – одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище. Однак Бурачок вини не визнавав, пояснюючи це тим, що він просто взяв подяку. Тоді прокуратура передала до суду справу з  ч. 2 ст. 369-2 КК України – зловживання впливом.

До суду було направлено обвинувальний акт з угодою про визнання винуваності за ч. 2 ст. 369 ККУ.

Суд Шевченківського району міста Львова обрав Бурачку запобіжний захід на 60 діб домашнього арешту та відсторонення від посад. Прокурор просив суд продовжити цей запобіжний захід.

Володимир Бурачок визнав у суді свою вину та погодився на угоду про визнання вини. Угода передбачає штраф у розмірі 1 500 гривень та позбавлення права обіймати посади строком 3 роки.

Адвокат Бурачка просив суд пом’якшити запобіжний захід, оскільки цілодобовий арешт є надто суворим. Однак, суддя відмовив у пом’якшені і ухвалив продовжити запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Наступне слухання відбудеться 2 жовтня.

Читайте також: Представник прокуратури не прийшов на суд з міською радою

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...