Мед Атлант

В Івано-Франківську мама самовільно забрала з лікарні своїх чотирьох дітей. ВІДЕОСЮЖЕТ

Нагадаємо, вчора патрульним поліцейським повідомили, що без нагляду на вулиці Довженка ходить боса та майже не одягнена трирічна дитина. Патрульні з’ясували, де живе дитина та зайшли до квартири.

Згодом на цю адресу приїхали працівники ювенальної превенції та медики. У квартирі, як стверджують правоохоронці, жахливі антисанітарні умови, безлад, немає їжі, відсутні будь-які умови для проживання дітей. Зважаючи на скарги від дітей щодо їхнього стану здоров’я (в дівчинки напередодні була зламана рука, в хлопчика підозра на вітрянку) вчора над вечір їх доставили в лікувальний заклад.

На ранок 2 серпня дітям призначили здачу аналізів, однак мама, розбудивши дітей, самовільно  з ними покинула лікарню.

Правоохоронці вже встановили, що жінка — уродженка м. Івано-Франківськ, але 10 років проживала у Вінницькій області. В квітні вона повернулася до батькової квартири з чотирма дітьми. На обліку в Івано-Франківську жінка не перебуває, адже лише недавно тут зареєструвалася.

Колеги правоохоронців з Вінницької області також розповідають, що там жінка залишала без догляду дітей або залишала на чоловіка, який зловживає алкогольними напоями. Сім’я перебувала під соціальним супроводом. Там правоохоронці приймали рішення про вилучення двох старших дітей. Вони деякий час навчалися в одному з місцевих інтернатів. Так само як  в франківській квартирі, в їхньому будинку у Вінницькій області був постійно безлад і соціальні працівники там наводили порядок.

Вчора на жінку поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення (невиконання батьками обов’язків по утриманню дітей), а сьогодні з нею провели профілактичну бесіду.

Чотирьох дітей сьогодні в обідню пору повторно доставили в лікувальний заклад.  Після заключення медиків, що діти здорові, буде встановлено, де діти надалі перебуватимуть, адже щоб вони повернулися до матері, їй потрібно створити необхідні умови.

Додамо, що думки сусідів щодо цієї сім’ї різняться. Дехто говорить, що вона благополучна і все в них добре, окрім  маленької житлової площі, а дехто письмово не підтверджує, але говорить зовсім протилежні слова в її сторону.

Детальніше дивіться у сюжеті МІСТА

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...