Мед Атлант

Через аномальну спеку сезон полювання на Прикарпатті може розпочатися пізніше

Сьогодні, 3 серпня, в облдержадміністрації вирішували, як уникнути надзвичайних ситуацій, які може спричинити аномальна спека. Зокрема, міркували над перенесенням сезону полювання. Згідно попередніх планів він мав розпочатися на Прикарпатті 12 серпня.

Зайнятися улюбленою справою мисливці зможуть на два тижні пізніше. У випадку зниження температурного режиму, сезон полювання відкриють відповідно до терміну.

Відкриття сезону полювання на пернату дичину, за традицією, вважається святом початку сезону літньо-осіннього полювання.

Також нагадали мисливцям, які документи дають право на проведення полювання:

  • державне посвідчення мисливця;
  • щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, (строк дії контрольної карточки – мисливський сезон з 1 травня до 31 квітня наступного року;
  • дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо);
  • відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання під час полювання;
  • паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час проведення полювання.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Ті, хто не встиг чи забув обміняти щорічну контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, мають звернутися до районного мисливствознавця, який обміняє її в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, або ж самі обміняти її у мисливському відділі обласного управління лісового та мисливського господарства за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 31 (з 8 до 17 години, п’ятниця – з 8 до 16 год., обідня перерва – з 12 до 13 год.).

З 25 липня збільшено суми відшкодування збитків за браконьєрство у чотири рази, у 5-10 разів зросли такси за знищення чи пошкодження гнізд, нір, бобрових загат, інших жител тварин.

Читайте також: Штрафи для браконьєрів збільшили в чотири рази

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...