Мед Атлант

Корисні поради, як вберегтися від спеки: які години краще використовувати для відпочинку, а які – для роботи?

У зв’язку зі спекотними погодними умовами фахівці рекомендують вберігатися від високої температури за особливим розкладом. Він стане у нагоді усім, хто втомився від постійної задухи і “полює” за сприятливим часом, аби вийти на вулицю. 

Так, застереження й години бажаної активності на сонці, заходи, пов’язані з доцільним вибором періодів, зазначила на своєму офіційному сайті ДУ “Івано-Франківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони і здоров’я України”.
Отже:
– Якщо ви – власник автомобіля, що не має встановленого кондиціонера, необхідно обмежити користування ним, особливо в період з 12 до 17 години. Це стосується і тих, хто надає перевагу маршрутним таксі.
– Проводити рухові ігри, змагання у періоди до 10:00 і після 16:00.
– Не організовуйте у період з 10:00 до 16:00 тривалих екскурсій (автобусних, піших).
– У разі, коли запланували відпочинок на річці, пам’ятайте: найсприятливіший час перебування на пляжі – ранкові та вечірні години;
– При перебуванні на пляжі забезпечте чергування відпочинку на піску або каменях (впродовж 10-15 хвилин) з плесканням у воді і плаванням (10-15 хвилин – для дітей 8-12 років, 25-30 хвилин – для дітей з 13 років і старше).
– У першій половині дня купання краще закінчувати не пізніше 10-10:30, повторне купання у другій половині дня проводити з 16:00 до 19:00.
– Найкращий час для провітрювання приміщень – нічні, ранкові та вечірні години. У інший час кватирки, фрамуги, вікна необхідно тримати зачиненими, що значно зменшить проникнення гарячого повітря всередину приміщення.
– Організувати широкий доступ свіжого повітря до приміщень, де перебувають діти, у тому числі під час денного та нічного сну, не допускаючи протягів.
– Сукупна тривалість денного та нічного сну не повинна бути менше 10:30-11:00 годин.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...