Мед Атлант

Майже 6 тисяч вступників у медичні вузи мають рекордно низькі бали

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун поділилась показниками рівня знань людей, які поступають у медичні університети і висловила з цього приводу своє обурення.

Про це Уляна Супрун повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

“Відсутність мінімального прохідного балу 150 за ЗНО (зовнішнє незалежне оцінювання) призвела до прогнозованого результату – багато абітурієнтів з нижчими балами подали документи на вступ у медичні вузи. А саме – 5 800 вступників з балами нижче 150 є рекомендованими до зарахування до внз у цьому році”, – йдеться у повідомленні.

Супрун зазначила, що за деякими даними, мінімальний прохідний бал, з яким абітурієнт може потрапити на бюджет у медичні вузи – 123 бали, а в 4 медвузах кількість заяв вступників з балами нижче 150, складає більше 20%.

“Наприклад, у ДЗ “Луганський медичний університет” цей відсоток найвищий – 37%! Така велика кількість студентів із низьким рівнем підготовки ставить під загрозу саму ідею вищої освіти. Цікава закономірність – у ВНЗ, що знаходяться нижче за рейтингом рівня знань випускників, подалися найбільше абітурієнтів із сертифікатами, меншими за 150 балів. Вони обрали слабші медуніверситети для того, щоб отримати шанс навчатися за державний кошт. Проте під питанням лишається, чи достатньо якісну вони отримають освіту для того, щоб опікуватися людським життям”, – додає Уляна Супрун.

Відтак, вона розраховує на встановлення мінімального прохідного балу для вступників у медичні вузи в наступному році.

Читайте також: Більше 60 тисяч вступників отримали рекомендації до зарахування на бюджетні місця в українських ВНЗ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...