Мед Атлант

Франківські актори повернулися з міжнародного фестивалю

7 серпня на малій сцені обласного українського музично-драматичного театру ім.І.Франка відбулася прес-конференція з приводу участі в міжнародному шекспірівському фестивалі м. Гданська, де франківська творча команда презентувала неооперу “Гамлет”.

Зі слів представників театральної трупи, змогу виступити мали не всі, а тільки ті, кого відібрали організатори. Так, цьогоріч, сцену підкорило тільки десяток колективів з різних кутків Європи зі 100 претендентів.

Як каже художній керівник Ростислав Держипільський, близько десяти років на цьому фестивалі українських труп не було. А на сцені театру шекспірівського зразка українці вперше, та ще й у якості хедлайнерів. Сама участь у цьому фестивалі – то перемога, бо вийшли на сцену тільки запрошені організаторами акторські команди.

Чоловік додає, що найемоційнішою і найщирішою була реакція глядачів на побачене:

У Європі не прийнято вставати на поклони, бо європейці дуже стримані і дуже делікатні. А на нашому “Гамлеті” встали.  Я впевнений, що ніде у світі немає такого “Гамлета” з такими акторами, таким оформленням, таким вирішенням, і людей це вразило. Дякувати Богу, що наш театр таки гідно представив Україну, український театр на міжнародній арені.

Варто зазначити, що шекспірівський фестиваль проводиться вже в 21-ше. Це – міжнародна платформа для зустрічей глядачів і режисерів зі всієї Європи.

Нагадаємо, неоопера “Гамлет” входить у діючий репертуар театру, прем’єра якої відбулася цьогоріч у лютому.

Читайте також: Франківський актор став фіналістом у номінації “За краще виконання чоловічої ролі”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...