Мед Атлант

Рідні загиблого бійця не вірять, що чоловік сам покінчив із життям

Сьогодні, 9 серпня, на панахиді за загиблим учасником АТО, співкоординатором проекту для психологічної реабілітації військових Валентином Гонтарем близькі поділилися підозрами стосовно причини смерті чоловіка.

Валентин загинув у першу річницю народження маленького синочка дорогою з Києва до Карпат, де мали усім родинним колом відзначити свято. Зі слів побратима, друга Валентина, попередня слідча комісія, яка перебувала тоді на місці, кваліфікувала це як самогубство. Але, за зверненням активістів, друзів і адвокатів, справу перекваліфікували за статтею КК 115 “Умисне вбивство”:

Ніхто з друзів не вірить, що людина, яка робить плани на майбутнє, збирається на день народження сина, може скоїти таке. Самогубці так не роблять, не будують стільки планів. Самогубці навпаки намагаються завершити всі справи, а потім вчинити те. А тут – людина повна сил й енергії: люблячий батько, який обожнював свою дитину. Ні, не віримо.

Щодо підозрілих дзвінків чи погроз друзі мовчать, мовляв “не на камеру”.

Учасник бойових дій Ярема Ілку розповів журналістам про обставини знайомства з командою “Творчої криївки”:

Міська влада Франківська виділяла кошти “Творчій криївці”, а “Творча криївка” забезпечувала реабілітацію військовим. Під час реабілітації на морі ми малювали картини, ці картини побували на виставці у Франківську. Там ми і познайомилися з Валентином. Пам’ятаю, він був не говірким, але дружелюбним, щирим у розмові. Шкода, що після того життя завирувало і всі розійшлися по своїх місцях.

Члени проекту “Творча криївка” висловили щирі співчуття рідним і подяку координаторам за змогу допомагати. У своїх коментарях вони теж не приховують власного занепокоєння причиною смерті.

Нагадаємо, що тіло Валентина Гонтаря виявили 4 серпня у лісі поблизу Києва, котрий загинув від мінно-вибухового удару. За попередньою версією правоохоронних органів, було скоєно самогубство.

У 2014, коли мій син загинув в АТО, я теж перебувала на реабілітації.

Оксана Даниш, мати загиблого воїна Василя Білика, котра теж проходила реабілітацію, обурена жорстоким і нахабним вбивством:

Вбивають Героїв, які пройшли стільки боїв, лишилися живими, а на мирній території їх вбивають.

Читайте також: Сьогодні у Франківську провели в останню дорогу добровольця батальйону “Донбас”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...