Мед Атлант

З початком року на водоймах країни загинуло 714 громадян

Така сумна статистика лякає не на жарт. Загалом, з початку року на водоймах країни вже загинуло 714 людей, з яких 74 дитини, про що повідомляє управління ДСНС в Івано-Франківській області. При цьому врятовано 498 людей, у тому числі 107 дітей.

Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання правил безпечної поведінки громадянами. Зокрема, це купання в не обладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані. Щодо надзвичайних подій за участю дітей, то нещасні випадки стаються зазвичай через те, що дорослі залишають маленьких дітей без нагляду поблизу місць з підвищеним рівнем небезпеки або ж дозволяють дітям старшого віку самостійно відвідувати водойми.

Тож, аби зменшити сумну статистику загибелі на водних об’єктах, фахівці Служби порятунку патрулюють місця відпочинку біля води, а також щодня проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку.

Читайте також: На Івано-Франківщині від початку року у водоймах потонуло майже 20 прикарпатців, У річці на Прикарпатті втопився молодий чоловік

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...