Мед Атлант

На Прикарпатті розпочався сезон полювання на пернату дичину

Впродовж усього мисливського сезону за дотриманням мисливцями встановлених правил пильнуватимуть працівники Національної поліції.

Про це у Facebook повідомив начальник Коломийського відділу поліції Остап Білейчук.

Тому, на територіях мисливських угідь постійно проводитимуться рейдові перевірки. Діяльність рейдових груп спрямована на недопущення фактів браконьєрства, надзвичайних подій з вогнепальною зброєю, а також вилучення незареєстрованої зброї.

Впродовж минулих вихідних за недопущенням фактів браконьєрства, надзвичайних подій з вогнепальною зброєю, а також незаконного зберігання, перевезення чи використання зброї під час полювання пильнували 120 працівників прикарпатської поліції. Члени рейдових груп за цей період виявили та зафіксували 37 адміністративних правопорушень. Зокрема, було складено 15 адміністративних протоколів за порушення правил полювання. Крім того, до адміністративної відповідальності притягуються 22 особи, які не дотрималися вимог правил реєстрації і перереєстрації зброї, — повідомляють в СК ГУНП в Івано-Франківській області.

Прихильникам полювання правоохоронці нагадують, що напередодні мисливського сезону варто перевірити наявність та дійсність документів, які повинні бути у мисливця на полюванні. Отож, вирушаючи на полювання, необхідно мати при собі посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на добування мисливських тварин та відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Читайте також: Штрафи для браконьєрів збільшили в чотири рази

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...