Мед Атлант

У франківському храмі перебувають мощі святого мученика Партенія. ФОТО

В суботу, 12 серпня, в Івано-Франківськ до монастиря Царя Христа Отців Василіян, в рамках відзначення ювілею 400-ліття Василіянського Чину, прибули мощі найбільш античного святого в Україні – Святого Партенія, нетлінне тіло якого в цілості збереглося до наших днів.

Як відомо, Святий Партеній загинув мученицькою смертю в 250 році за панування імператора Декія. Майже 1000 років мощі спочивали в катакомбах св. Каліста в Римі. Пізніше після розкопок тіло святого було перенесено до однієї з римських церков. 1665 року Папа Олександр VII благословив на перенесення мощей до Відня, а пізніше у 1784 році мощі передали на молитовне почитання до Жовківської Обителі Отців Василіян.

Вперше за 233 роки мощі безвідмовного заступника покинули місто Жовкву, що на Львівщині, і прибули до Івано-Франківська. Тіло святого спочиває в понад 500-річному срібно-золоченому саркофазі.

Щодня у храмі відбуватимуться Літургії: у неділю – для парафіян церкви, в понеділок – для дітей та молоді, у вівторок – для священиків та монахів, у середу – для представників влади, суддів, у четвер – для медиків, журналістів та підприємців, у п’ятницю – для військових, родин вояків АТО, поліцейських, у суботу – для освітян та працівників сфери культури. Програма молитовного почитання мощей св. муч. Партенія:

Мощі пробудуть в храмі Царя Христа 7 днів. В суботу, 19 серпня, на Празник Преображення Господнього о 16 годині Преосвященний владика Володимир, Архієпископ й Митрополит Івано-Франківський відслужить подячний молебень біля мощей святого, а після цього поблагословить на щасливе повернення до Жовкви.

Читайте також: В Івано-Франківську освятили першу церкву для дітей. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...