Мед Атлант

Без черг у лікувальних закладах: в Івано-Франківську запустили систему MEDICS

Сьогодні, 17 серпня, у приміщенні міської ради відбувся важливий захід для міста — запуск системи MEDICS (офіційний партнер МОЗ) в Івано-Франківську.

Сервіс MEDICS дозволяє записатися на прийом онлайн, зберігати результати обстеження у електронній картці пацієнта, оцінювати лікаря, залишати відгуки про нього, використовувати електронний рецепт в режимі онлайн, інформує МІСТО.

Серед учасників заходу представники влади та медичної сфери міста Івано-Франківська.

«Ця подія унікальна для нашого міста. Не секрет, що медицина  —  сфера, яка стосується людського життя. І саме тут потрібно впроваджувати заходи, які підуть на користь людям. Система MEDICS в наших умовах є найкращою. Я розумію, що все нове  —  воно лякає. Але потрібно йти в ногу з часом. Цей проект буде реалізовуватися у всіх наших лікувальних закладах. І ми не маємо права допустити, щоб він став неуспішним. Хочу подякувати директорам лікувальних закладів, які з розумінням віднеслися до таких нововведень. Зараз потрібна комунікація між ними, щоб полегшити їх впровадження»,  —  розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Та додав, що найважче в будь-якому процесі  —  вхід. Тому початок буде важким і для мешканців Івано-Франківська, і для лікарів.

«Але незрозумілі моменти не повинні призводити до соціальної напруги»,  — підкреслив мер.

«Ми повинні бути прогресивними. Медицина — та сфера, яка стосується кожного Система MEDICS дозволяє стати на шлях прогресу, оптимізувати роботу лікарень. Ми раді, що Івано-Франківськ  — одне з перших міст, яке масово впроваджує нашу ситему»,  —   зазначив Дмитро Ливч, директор зі стратегії компанії MEDICS.

За словами секретаря міської ради Оксани Савчук, сфера медицини міста може розраховувати на підтримку міської адміністрації, щоб ця система ефективно діяла.

«Це перший етап. Попереду ще багато роботи. Але сфера медицини міста може розраховувати на підтримку міської адміністрації, депутатського корпусу. Йдеться про покращення умов, оновлення комп’ютерної техніки. Я думаю, що в нас все вийде», —   зауважила Оксана Савчук.

Після підписання керівниками медичних закладів міста угоди про запуск системи MEDICS представники ПАТ “Райффайзен Банк Аваль” повідомили про те, що з цієї нагоди банк дарує три комп’ютери, які будуть передані в міські поліклініки.

Програмне забезпечення також стане подарунком для міста від компанії  “V.I. Tech.”.

В подальшому буде проходити процес впровадження сервісу MEDICS в лікувальні заклади міста, створення 100% електронної реєстратури, електронних карток пацієнта, електронної черги, а також електронних кабінетів лікаря та пацієнта.

Платформа вже успішно працює в 31 медичному закладі Хмельницького та запроваджується в інших містах України. MEDICS є офіційним партнером МОЗ в процесі запровадження eHealth в Україні. Єдина електронна система охорони здоров’я eHealth має замінити стоси паперів на електронний ресурс, яким зможуть користуватися і лікарі, і пацієнти.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...