Мед Атлант

Прикарпаття посідає 8 місце серед регіонів України за кількістю бджолосімей

Бджільництво – один із найкорисніших та екологічно чистих видів традиційної господарської діяльності українців, важливість якої, насамперед, полягає у підвищенні урожайності сільськогосподарських культур та виробництві меду, воску, прополісу тощо.

За даними Головного управління статистики, на початок 2017 року в області нараховувалося 144 тисяч бджолосімей або 5,8% від їх загальної кількості в Україні. Серед регіонів держави за кількістю бджолосімей область посідає восьме місце. Займаються бджільництвом, в основному, господарства населення, якими утримується 98,8% сімей.

У 2016 році усі категорії господарств області виробили 1 тисячу 44 тонну меду, що на 18,5% більше, ніж у 1990 році. Серед продукції бджільництва не менш важливим є виробництво воску, який використовується в медицині та хімічній промисловості. Товаровиробники області кожного року отримують близько 35 тонн цієї продукції.

Для розвитку бджільництва необхідною складовою є посів медоносних культур та наявність багаторічних насаджень. Під урожай 2017 року в області було посіяно 3,1 тисячі гектарів гречки, 31,7 тисяч гектарів соняшнику, 33,6 тисячі гектарів ріпаку. Площа плодових та ягідних насаджень складає 9,3 тисяч гектарів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...