Мед Атлант

В Івано-Франківську готують нові правила розміщення зовнішньої реклами

Сьогодні, 22 серпня, відбулось засідання робочої  групи з підготовки змін до Порядку розміщення зовнішньої реклами в Івано-Франківську.

До Порядку розміщення зовнішньої реклами пропонують внести зміни, які полягають у зонуванні об’єктів зовнішньої реклами. Реклама повинна розташовуватись відповідно до нової схеми та форматів: радіусом 20 м для малого формату та 75 м – для великого.

Зокрема, забороняється розміщення реклами у нульовій зоні, тобто історико-архітектурні зони, сквери. Також пропонують заборонити будь-яке розміщення реклами по вулиці Шевченка. У документі зазначено, що обов’язковою вимогою встановлення рекламоносіїв є збереження умов цілісного візуального сприйняття архітектурних споруд, міських перспектив, цінних видових картин, ландшафтів та інших містоутворюючих факторів.

Йдеться також про те, що спеціальні конструкції не повинні створювати перешкод для проходу пішоходів, прибирання вулиць і тротуарів. Забороняється розміщувати рекламу методом фарбування, наклеювання на поверхнях елементів вуличного обладнання, сходах, будівель і споруд, якщо інше не передбачено угодою з їх власниками.

Забороняється розташовувати рекламні засоби на пішохідних доріжках та алеях, якщо це перешкоджає вільному руху пішоходів. Об’єкти зовнішньої реклами повинні розміщувати в одну умовну лінію, паралельну до осі вулиці.

Рекламу, яка не відповідає вимогам демонтують та перенесуть, – зауважила заступник директора департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Світлана Лосюк .

Члени робочої групи запропонували не забороняти повністю у певних зонах, а тільки частково.

Ми заборонимо рекламу і тоді в місті з’явиться стихійна реклама. Це буде більше мільйона гривень втрати у міському бюджеті, – наголосив депутат міськради Володимир Кушнір.

Свої пропозиції ще повинна надати “Муніципальна інспекція”, щоб роботу з демонтажу рекламних конструкцій зробити якісною.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...