Мед Атлант

На посаду ректора ІФНТУНГ претендують троє кандидатів

Як вже інформувало МІСТО, Міністерство освіти та науки України оголосило про конкурс на зайняття вакантних посад ректорів трьох вишів. Зокрема вакантним є місце ректора Івано-Франківського університету нафти і газу. У теперішнього очільника вишу Євстахія Крижанівського завершився термін дії контракту.

Вибори ректора Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу мають відбутися 6 вересня 2017 року.

Про це йдеться в наказі Міністерства освіти і науки України від 03.05. 2017 р.

Претендентами на посаду є Євстахій Крижанівський, Олександр Петровський, Дмитро Вольченко, які відповідають вимогам закону та умовам конкурсу.

Крижанівський Євстахій Іванович – діючий ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу університету, повний кавалер ордена «За заслуги», академік Національної академії наук України, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, доктор технічних наук, професор.

Вольченко Дмитро Олександрович – професор, доцент кафедри розробки та експлуатації нафтових родовищ Інституту нафтогазової інженерії цього ж університету, доктор технічних наук.

Петровський Олександр Павлович – професор,  завідувач кафедри польової нафтогазової геофізики, доктор фізико-математичних наук.

Виборчі правила: Право голосу мають 1 357 виборців. З них 1017 – всі педагогічні, наукові та науково-педагогічні працівники (75% від загальної кількості виборців), 124 – інші штатні працівники (10%), 216 – студенти (15%), яких делегували на студентських зборах.

Для перемоги кандидату потрібно набрати більше 50%  голосів. Якщо жоден з кандидатів не набере більше  50% – призначається другий тур виборів, у який виходять два кандидати, що набрали найбільше голосів у першому.

Вибори вважаються такими, що не відбулися, у випадку явки нижче 50% виборців.

7 вересня виборча комісія має надати підсумковий протокол про результати голосування та оприлюднити результати виборів ректора на веб-сайті університету та у ЗМІ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...