Мед Атлант

“Стадіон легкої атлетики в місті потрібен, але на це має виділити гроші область”, – Сергій Бубка

Сьогодні, 29 серпня, до Івано-Франківська на зустріч зі спортсменами та їхніми тренерами завітав легендарний український легкоатлет Сергій Бубка. Під час круглого столу обговорили проблеми та перспективи спорту на Франківщині. Зачепили питання будівництва стадіону легкої атлетики в місті.

Один з чоловіків, який був присутній у залі, запитав спортсмена, чи могло б фінансуватися з держбюджету будівництво стадіону легкої атлетики, якого так не вистачає на Франківщині, додавши, що для цього є рекреаційна зона, що належить Прикарпатському університету.

Спортсмен зауважив, що не вповноважений виділяти кошти на розбудову спортивної інфраструктури, проте може на це впливати.

Так, варто звертати увагу на інфраструктуру, однак така інвестиція має бути прерогативою області й кошти мають виділятися з обласного бюджету. Держбюджет також не варто залишати поза увагою, але основне фінансування має йти з області, – зауважив Бубка.

Додавши, що загалом спортивна інфраструктура країни є врази гіршою за, наприклад, спортивну інфраструктуру Білорусії.

Однак фінансові перепитії спорту в Україні присутніх на зустрічі цікавили менше, ніж секрети успіху спортсмена. Бубку запитували про те, завдяки чому він досяг таких значних вершин у спорті.

На це спортсмен відповів, що потрібно любити справу, якою займаєшся і обов’язково поєднувати спорт із навчанням.

Будучи молодим, я знав, що не лише спортсмен, а й ще те, що маю обов’язки повчитися, допомогти матері по дому. Важко було завжди, хоча багато думають, що все легко, я завжди був переможцем. Треба боротися і не відступати й не розгубити головний талант – жагу до навчання.

Спортсмен звернувся і до викладачів:

Багато спортсменів не знають, як знайти себе після спорту. Після спортивних досягнень потрібно бути готовим до того, що ти почнеш життя з нуля. Тому важливо те, що закладуьть спортсмену викладачі і як підготують до життя не тільки до, а й після спорту.

Нагадаємо, вранці український легкоатлет відвідав урочистості присвячені 50-річчю обласної дитячо-юнацької спортивної школи й поспостерігав за показовими виступами юних спортсменів. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...