Мед Атлант

Прикарпатські медики просять поліцейських супроводжувати наркозалежних та нетверезих пацієнтів до медзакладів

Сьогодні, 30 серпня, в Івано-Франківську під час засідання комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики обговорили питання про співпрацю закладів охорони здоров’я області та підрозділів ГУНП.

Члени комісії виступили з проханням, щоб поліціянти супроводжували пацієнтів з психіатричними відхиленнями чи у стані наркотичного або алкогольного сп’яніння до медзакладів, адже часто вони проявляють агресію та поводять себе невнормовано.

В. о. директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Микола Стовбан каже, що цьогоріч доставили до медичних закладів 398 пацієнтів для “витверезення”. Таких людей мала б супроводжувати поліція, однак поліцейські уникають цього обов’язку.

Здебільшого наші медсестри і лікарі в швидкій – дівчата. Як вона важить 50-60 кг, то як може стати проти буйного пацієнта кілограмів за сто, – каже Стовбан.

Згадали члени комісії резонансний випадок, коли пацієнт травмував лікаря табуреткою. Медики кажуть, що найбільше подібних неприємних випадків трапляється у Богородчанському районі і зафіксували 5 випадків, кли поліціянти відмовились супроводжувати пацієнтів. Хоча франківські медики стверджують, що у них такої проблеми немає.

Оскільки жодного представника від ГУНП Івано-Франківської області на засіданні комісії не було, присутні вирішили підготувати відповідний документ і повідомити відділи поліції про своє прохання.

Читайте також: На виплату зарплати прикарпатським медикам не вистачає близько 200 мільйонів гривень 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...