Мед Атлант

Для того, щоб більше купувати, слід більше працювати і заробляти, – заступник міністра

Восени буде розроблено нову пенсійну реформу, яка дозволить осучаснити пенсії, тож люди, які більше працювали та більше заробляли, будуть отримувати більшу пенсію.

Про це в ефірі програми «Zіткнення» з Роксаною Руно заявив Юрій Гримчак, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій.

Відповідаючи на запитання, як діяти українцям у нинішній ситуації, коли зростає вартість харчів, та чим компенсувати інфляційні процеси, Юрій Гримчак зауважив, що для того, щоб більше купувати, слід більше працювати і заробляти.

Гість програми нагадав, що торік уряд прийняв рішення щодо скасування державного контролю за цінами, тож нині, вважає він, залишається єдиний варіант – більше працювати та більше заробляти.

Сергій Каплін, народний депутат України, натомість звернувся до заступника мністра із двома запитаннями: яку роботу можна було би порадити 8-ми із 12 мільйонів пенсіонерів, які працювали усе життя, а нині мають пенсію 1312 гривень; окрім того, депутат поцікавився, де ще знайти роботу таксисту, який змушений заправляти машини автогазом по 17-18 грн.

Юрій Гримчак розповів, що восени буде розроблено нову пенсійну реформу, яка дозволить осучаснити пенсії.

«Люди, які більше працювали та більше заробляли, будуть отримувати більшу пенсію», – запевнив заступник міністра.

А те, що сьогодні зростають ціни на пальне, каже гість програми, пояснюється тим, що триває гібридна війна і РФ на сьогодні частково зупинила поставки, переорієнтувавши на одну фірму. Заступник міністра наголосив, що це не український уряд зробив, щоби виникла така ситуація із автогазом, та поінформував, що уже йдуть кораблі із цим пальним. А зробили це саме тепер, оскільки йдеться про приватний бізнес, а не державні структури.

Нагадаємо, Міністр соціальної політики звинуватив українців у тому, що вони багато їдять.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...