Мед Атлант

В Івано-Франківській області вперше за п’ять років перевірять стан забезпечення цивільного захисту

Сьогодні, 4 вересня, в Івано-Франківській області комісія ДСНС України проведе перевірку стану забезпечення цивільного захисту.

Таку перевірку проводять раз на 5 років по всіх областях країни. Востаннє в Івано-Франківській області її проводили ще в 2012 році. Голова ОДА Олег Гончарук каже, що проведуть заходи контролю щодо роботи рятувальників, проаналізують та виправлять всі їх недоліки, щоб забезпечити повну готовність області до подібних стихій.

Негода завдала значних збитків області, але, на щастя, все обійшлось без людських жертв. Область не готова до таких негод. Потрібно розібратись у ситуації. Нам варто проаналізувати і вжити заходів щодо виділення фінансування і усунення недоліків, – зазначив голова ОДА.

Керівник перевірки Олег Хмельницький каже, що цьогорічні заходи контролю будуть іншими, ніж в попередні роки, оскільки вступили в силу нові закони, зокрема, Кодекс цивільного захисту.

Перевірки здійснюються відносно Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Богородчанської, Надвірнянської, Рожнятівської, Коломийської, Долинської районних державних адміністрацій, Івано-Франківської, Калуської та Коломийської міських рад, органів самоврядування, у тому числі створених ними комісій, підрозділів та служб.

Під час перевірки будуть проводитись практичні заходи із залученням спеціальної техніки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...