Мед Атлант

Працівникам бюджетних установ Прикарпаття затримують виплату зарплати

Проблема з виплатою заробітної плати залишається актуальною досі. Станом на 5 вересня заборгованість становить 84,8 млн гривень.

Про це сьогодні на колегії обласної державної адміністрації зазначив Ірина Мацькевич, директор департаменту фінансів облдержадміністрації.

Найскладніша ситуація в галузі охорони здоров’я. В галузі освіти заборгованість становить 20 млн гривень, — зазначила Ірина Мацькевич.

В цілому для виплати заробітної плати цього року передбачено 6,4 млрд гривень і ця сума є більшою, ніж минулого року. Однак ризики із протермінованою виплатою зарплати все одно існують. Зокрема, критичною є ситуація у Верховинському, Косівському, Рогатинському та іншому районах.

Загалом, до кінця року не вистачає 376 млн гривень для виплати зарплати працівникам бюджетних установ.

У свою чергу, голова облдержадміністрації Олег Гончарук відзначив, що це проблемне питання потрібно першочергово вирішити:

Очевидним є те, що органи влади внаслідок адміністративної реформи отримують більше повноважень.  Окрім цього, наші місцеві бюджети мають дуже обмежений ліміт фінансування. І зараз ми повинні працювати над оптимізацією видатків, а виплату заробітної плати ми повинні ставити на перше місце

Читайте також: В Івано-Франківській області декілька місяців не можуть “закрити заборгованість по зарплаті”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...