Мед Атлант

Жителі вулиці Карпатська впевнені, що собак вбили, проте комунальники кажуть, що це брехня

Днями франківці у мережі писали про те, що по вулиці Карпатська, 46 невідомі вистрілювали дворових собак, одну із яких залишили мертвою у дворі. Однак, у комунальному підприємстві “Полігон ТПВ” цю інформацію спростовують.

Нагадаємо, жителі розповідали, що відстріл собак трапився серед дня, коли у дворі не було дорослих. Недвідомі люди стріляли у собак, двох собак, в яких влучили, вони забрали з собою, ще одну залишили помирати у дворі. Дві собаки змогли врятуватися.

Директор комунального підприємства “Полігон ТПВ” Юрій Мороз пояснив МІСТУ, що до міськвиконкому надійшло звернення від жителів вулиці Карпатська, 46 з проханням забрати дворових собак, оскільки їх багато і вони агресивні. Наталя Когут, керівник благодійної організації “Дім Сірка” у мережі фейсбук також розповідала про те, що до неї звертались жителі, щоб забрати собак, але на той час місця в притулку не було.

У п’ятницю, 15 вересня, ловці приїхали та ввели трьом собакам ампулу з наркозом, щоб їх забрати. Юрій Мороз каже, що жодна собака від наркозу не помирала, всіх трьох вони забрали живими, одну відвезли у клініку по вулиці Чорновола, а інші дві – у “Дім Сірка”.

Ми ніколи не робимо шкоди собакам. Жоден з дорослих не бачив, як стріляли, не бачив від чого помирала собака. Вона могла від старості померти, чи від отруєння. Треба було одразу подзвонити нам, а не писати в інтернеті”, – каже директор КП “Полігон”.

Однак, ще вчора, 17 вересня, Наталя Когут писала, що жодної собаки їм таки не привезли. Сьогодні у “Дім Сірка” привезли нових собак, але чи вони з вулиці Карпатська, потрібно з’ясувати жителям вулиці. Мешканка двору Ірина Антоняк розповіла, що у розмові з нею Юрій Мороз припустив, що ампула могла потрапити в шию собаки і та померла, а ловці не побачили, забрали інших собак і поїхали. Ірина каже, що слід від ампули у собаки був. Проте, патрульні, які приїжджали на виклик жителів, стверджують, що дорослі не були свідками цієї історії і видимих слідів від поранень на тілі мертвої собаки вони не виявили.

Відтак, яка причина смерті собаки і хто винен, з’ясувати поки не вдалось. Та жителі будинку не вірять, що ті собаки, яких забрали ловці, живі. Мешканці продовжуватимуть шукати винних. Наразі планують їхати у клініку та “Дім Сірка”, щоб переконатись, чи собаки там.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...