Мед Атлант

У Франківську хочуть заборонити викидати великогабаритні відходи

Відповідний проект рішення сьогодні, 21 вересня, розгядатиме виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради.

На території міста хочуть заборонити викидати великогабаритні та ремонтні відходи.

Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак розповів “Галці” про проект рішення “Про реформування системи поводження з побутовими відходами в місті Івано-Франківську”, за який 21 вересня голосуватиме виконком. За його словами, згідно чинного законодавства та європейського досвіду на майданчики для побутових відходів мають викидати тільки власне побутові відходи.

У нас склалася ситуація, що люди почали виносити все, що їм заманеться. Хтось несе будівельні відходи, хтось старі меблі, гілля, тому робиться стихійне сміттєзвалище. Ми хочемо, щоб на майданчику для побутового сміття, було виключно побутове сміття і виключно у контейнерах. На це спрямоване наше рішення, – сказав він.

Тепер людина матиме право вивозити великогабаритні та ремонтні відходи, у тому числі гілля, листя, дорожні змети та інші побутові відходи безпосередньо на полігон у село Рибне або на майданчики для приймання відповідних відходів на закритих територіях перевізників ТПВ.

ПрАТ “АТП-0928″, що розташоване на вулиці Максимовича, та ДП “Автоколона 2222″, яке розміщене на вулиці Степана Бандери, здійснюватиме приймання відходів від мешканців у межах норми безкоштовно (80 кг у рік на одну особу чи 400 кг на п’ять осіб), а понад норму – згідно тарифу.

До цього часу у місті було близько 10 контейнерів для великогабаритного сміття. Їх перевізники мають забрати.

Всі ці місця, чи на вулиці Парковій, чи на Височана, всі перетворювалися на стихійні сміттєзвалища. Навіть забудовники вантажівками везли биту цеглу. Наприклад, у місті Торонто є тільки 2 точки, куди можна вивезти великогабаритні відходи. Ми йдемо по цьому шляху, – додав він.

Пан Михайло зазначив, що у франківців є можливість замовити у перевізника великогабаритний контейнер, який він у визначений час забере.

Якщо виконком підтримає цей проект рішення, то він почне діяти з 1 жовтня 2017 року.

Читайте такожАрхеологічну розкопку біля Палацу Потоцьких, де знайшли історичні артефакти, засипають сміттям

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...