Мед Атлант

Бійці АТО вперше взяли участь в “Іграх Нескорених”. ФОТО

У Канаді вчора розпочалися міжнародні спортивні змагання в параолімпійському стилі “Ігор Нескорених”, у яких цього року бере візьме участь українська команда.

Як повідомляє прес-служба президента України, церемонія відкриття пройшла в комплексі Air Canada Center в Торонто, пише ВВС.

Пишаюся нашими воїнами, які приїхали до Торонто. Ваша участь в “Іграх Нескорених” — це вже перемога. Кожен з вас заслуговує аплодисментів стоячи, — написав Президент України Петро Порошенко у Facebook.

На початку заходу відбувся Парад Націй, коли всі збірні-учасниці урочисто пройшли перед глядачами

З привітанням також виступив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Зазначимо, що “Ігри Нескорених” (Invictus Games) у 2014 році заснував принц Уельський Гаррі. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов’язків.

Україна цього року вперше отримала право взяти участь в “Іграх Нескорених”, як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід в АТО.

15 українських спортсменів змагатимуться у таких видах спорту: атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах та велоспорт на шосе.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...