Мед Атлант

“Соколи Прикарпаття” пояснили, чому літають в Івано-Франківську і на низьких висотах

Як вже писало МІСТО, франківців бентежать польоти винищувачів над містом. Авіатори заспокоюють, що все безпечно.

На щотижневій оперативній нараді у міськвиконкомі очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків зазначив, що йому дивні такі скарги. Мовляв, добре, що інші не літають. І закликав містян ставитися з розумінням до навчальних польотів.

До цього ж мешканців міста закликають і в Івано-Франківській бригаді тактичної авіації. На сторінці Соколи Прикарпаття  опубліковано звернення авіаторів з роз’яснення, чому польоти відбуваються над містом і на низьких висотах.

Для чого потрібна авіація Україні? – На даний час авіація є засобом стримування ворога. Чим більше в нас літаків, натренованих льотчиків, тим менше бажання до нас завітати в “гості”.

Чому літають в Івано-Франківську? – Авіаційна частина в Івано-Франківську – єдина в Західній Україні, здійснює прикриття обєктів Західної України, брала активну участь в бойових діях в 2014 році, та несе чергування біля зони АТО Польоти відбуваються в різних зонах області (Бурштин, Коломия…). Льотчик повинен вміти літати як над морем, так і над містом, горами, лісами та полями.

Чому літають низько? – На низьких висотах літак важко “засікти” ППО та збити з ЗРК. Польоти на граничних висотах потребують максимальної уваги льотчика та відповідної підготовки.

Чому літають в ночі? – Польоти в ночі є необхідним елементом підготовки. Авіація повинна бути готовою діяти за призначенням в будь-який час доби. А для цього повинні бути навички у льотчиків.

Прохання до місцевих жителів з розумінням відноситись до польотів військової авіації на Прикарпатті.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...