Мед Атлант

Кайда: Почалися перевірки у Нацполіції області та патрульній поліції міста – за, нібито, неадекватні дії під час матчу Прикарпаття – Карпати

Сьогодні, 3 жовтня, під час щотижневої оперативної наради міський голова Руслан Марцінків поцікавився, чи подали всі списки на подяки, грамоти та премії для працівників підрозділів ГУНП в області, управління патрульної поліції м. Івано-Франківськ, військовослужбовців Національної гвардії, які забезпечували порядок та безпеку під час матчу між місцевою командою «Прикарпаття» та львівськими «Карпатами» на Кубок України.

Заступник міського голови Олексій Кайда зазначив, що грошові премії вирішили дати працівникам поліції, яким футбольні вболівальники заподіяли тілесні ушкодження. Також отримають відзнаки атовці,  працівники КП «Муніципальна варта», представники «Самооборони» та громадських організацій, які долучилися до забезпечення порядку під час матчу.

Працівники поліції спрацювали професійно. Ми дякуємо їм, – сказав Олексій Кайда.

Нагадаємо, що після поразки львівської команди у першому таймі її вболівальники почали грубо порушувати громадський порядок, хуліганити, кидати фаєри. Матч було припинено. У кінці гри, після програшних результатів «Карпат» фани почали сходити з трибун, подолавши огородження, вийшли на поле та, застосовуючи піротехнічну продукцію, кидали каміння у правоохоронців, силоміць намагаючись прорвати кордон.

За фактами порушень правопорядку на стадіоні «Рух» у Івано-Франківську поліція відкрила два кримінальні провадження. Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань із правовою кваліфікацією ч. 3 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Також під час сьогоднішньої наради Олексій Кайда згадав про виступ у Верховній Раді депутата від БПП Андрія Антонищака. З трибуни народний обранець говорить про матч «Прикарпаття»-«Карпати», безчинство, яке вчинили львівські фанати та вказує на нібито бездіяльність прикарпатських правоохоронців.

Але що витворили ці мєнтяри. Це не поліція, це є не наша українська поліція, за яку ми голосували, на яку ми виділяли кошти. Це є мєнти, беркутня, які таким способом лупили нас в 13 році. Що вони зробили: замість того, аби адекватно примінити фізичну силу, відтіснити вболівальників, і тоді чи затримувати, чи ідентифікувати, вони просто цих пацанів по 14, по 16 років брали в коло і по четверо, по п’ятеро, є на відео зафіксовано, є зафіксовано, хто це робив, збивали ногами, били по голові, по хребті, били кийками, тягнули за ноги. Це все бачила вся Україна, – каже, зокрема, Антонищак та засуджує дії поліціянтів.

#ArsenAvakov Віктор Шкутов Василь Віконський Сергій Князєв Володимир Мартиненко Антон Геращенко Roman Shelenko Александр Гришненко Володимир ВоронінВи просто послухайте що воно говорить…Це позор бути публічною особою і так висловлюватись в прямому ефірі про людей які бережуть наш спокій та правопорядок,#ПоліціяОсобливогоПризначення жалко що цього нардепа не було в рядах правоохоронців, я би поглянув на його героїзм коли прилетить в голову пітарда і камінь, жаль що не було Вас там, а дуже жаль, я думаю після того як Вам кидають пітарду з гачками від рибацького наснастя Ви б не виходили не те що на трибуни, а і на вулицю.Ви заявляєте притягнути-відсторонити працівників та керівників #поліції м.Івано-Франківськ, а хто буде притягувати Ваших фанів до відповідальності за статтями : 1. http://yurist-online.com/ukr/uslugi/yuristam/kodeks/024/342.php #стаття345ККУ2. http://yurist-online.com/ukr/uslugi/yuristam/kodeks/024/293.php #стаття296ККУ за нанесення тяжкотілесних побоїв, опіків та стресами які перенесли працівники спецпідрозділів та патрульної поліції, хлопці час від часу їздять в зону #АТО не для того аби якийсь непотріб що сидить в ВР обзивав і принижував честь та гідність, шановні #депутати Верховної Ради-не для того відстоюємо сувернітет,честь,та гідність…А з фанатами потрібно розібратись, адже на скільки мені відомо скаржень та заяв від сторони #фанатів м.Львова не має.Звертаюсь до міністра #МВС України, притягнути до відповідальності народного депутата #Антонищака А.Ф з фракції #БЛОКПОРОШЕНКА за статтею :1. Стаття 173-1КУпАП за розповсюдження не правдивих чуток. Поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку, -тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.2.Вибачитись превсилюдно перед поліцейськими м.Івано-Франківськ.ЗА СЛОВА ПОТРІБНО ВІДПОВІДАТИ…#ВІДЕОЗНЕЦЕНЗУРНОЮЛЕКСИКОЮВІДнардепа

Опубліковано Назаром Кішаком 23 вересня 2017 р.

Відео виступу у Верховній Раді депутата від БПП Андрія Антонищака опублікував на сторінці у Фейсбуці франківець Назар Кішак.

За словами заступника міського голови Івано-Франківська Олексія Кайди, після цього виступу почалися перевірки у Нацполіції області та патрульній поліції міста – за якісь, нібито, неадекватні дії.

Кажуть, що цей нардеп, який виступив позаминулої п’ятниці з трибуни Верховної Ради, нібито, є товаришем добродія Димінського, який є співвласником «Карпат».  І після цього виступу почалося, скажемо так, проведення перевірок  у нашій Нацполіції, у патрульній поліції – за якісь, нібито, неадекватні дії. Хоча ви бачили, з якого боку були неадекватні дії… Я би порадив цьому народному депутату звернутися до Димінського, щоб він приїхав в Україну і здав ДНК на причетність/непричетність до смертельного ДТП, яке вчинила його машина, – зазначив Олексій Кайда.

Нагадаємо, 18 серпня на трасі Львів-Краковець “Mercedes” Петра Димінського врізався в “Opel” 31-річної жінки, яка здійснювала поворот по правилам дорожнього руху, в результаті чого вона загинула. Димінський часто самостійно керує машиною, однак охоронець стверджує, що цього разу саме він перебував за кермом. Цю ж інформацію офіційно підтвердили і у львівській поліції. У свою чергу член колегії МВС України, народний депутат Антон Геращенко повідомив, що слідство отримало докази, що за кермом автомобіля знаходився не охоронець Димінського. Він також не виключив, що Димінський спробує сховатися від слідства за кордоном. За словами нардепа, бізнесмен вилетів на приватному літаку зі Львова до Женеви.

Читайте також:

Нашкодили на 16 тисяч гривень: стадіон «Рух» у Франківську оговтується від “Галицького дербі”

По дорозі з Івано-Франківська фани “Карпат” зупинили автобус з гравцями посеред траси – в конфлікт втрутився спецназ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...